Rabu, 20 Mac 2013

Kimono,Jepun,dan.....


tetiba ja imantizz rasa nak pakai kimono..time JCC ( Karnival Kebudayaan Jepun) masa sekolah dulu,imantizz sempat jugak lah pakai pakaian tu dengan cik Edo.Sekali pakai,terus jatuh cinta dan keinginan nak melawat ke Jepun tu makin kuat.



terasa lagi ikatan dekata belakang badan yang sangat2 ketat tu..best2..

lagi satu...


bunga sakura yang cantik..geram sangat2! macam nak gigit ja..hahahaha


lembutnya warna


cantik..

apa yang pasti,yang bertanggungjawab kenalkan negara Jepun pada imantizz nie adalah...


You're Under Arrest


best kartun nie tapi sepanjang imantizz tengok kartun nie,imantizz langsung tak pasang niat nak jadi anggota polis..hahahaha..


detektive conan..


inuyasha dan makwe lama..


inuyasha dan makwe baru..hensem ooo..


sakura dan shauran


gundam


hero yg sebelah kiri namanya Kira Yamato

kebanyakan cita kartun nie ditayangkan hari sabtu dan ahad.Tapi,imantizz ikut semua cita nie dari awal sampai habis.Waktu imantizz tu tengok sebab imantizz tingkatan 1 dan 2 dan bersekolah sesi petang.Memang boleh ikut la.Tambahan pula imantizz duduk rumah,tak duduk hostel lagi.

Dan,yang tak boleh lupa...taraaaaa...


Ultraman Taro


Power Rangers

yang nie pun imantizz layan...hahahahaha

tapi yang paling best sampai sekarang dok teringat lagi...


UFO baby..watak utama kena jaga baby yang datang dari angkasa lepas..


Fruit Basket..memang terkesan dalam hati bila tengok cita nie..boleh bayangkan perasaan seorang budak perempuan yang yatim dan mak dia mati sebab kemalangan...tak ada tempat bergantung sebab mak sedara dia tak mau dia jadi beban..


lagu tema yang gambarkan kesedihan Tohru nie jadi ringtone mesej handset imantizz...^_^


p/s : imantizz boleh layan semua nie sebab nak 'join' adik imantizz yang muda 3 tahun...time dia tengok tv waktu kecik2 dulu,memang dia yang menang sebab imantizz tak mau dia merayau kalau mak minta jaga adik..tak pasal2,otak pun dah jadi otak kartun..^_^

6 ulasan:

  1. wah2...kami ingat lagi gambar yang ampa tangkap tgh pakai baju kimono tu...sweet sgt2..rasa rugi sgt sbb tak leh nak pakai ari tu ... :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. kahwin nanti boleh pakai untuk photoshot...^_^

      Padam
  2. ingat lagi semua cerita kartun ni. tapi waktu kecik2 dulu saya banyak layan cerita kartun jepun yang dragon ball, sailormoon, ninjaboy, digimon, cardcaptor sakura dengan detective conan pun saya layan.. tapi bila dah besar ni, dah tak tengok kartun dah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya ka? imantizz sama ja...kecik2 layan kartun,besar2 pun layan jugak...^_^..kartun yang macam sailormoon tu imantizz tak berapa nak suka sangat sebab waktu kartun tu ditayangkan,imantizz tadika lagi..main dengan tengok tv sama banyak ja..hehehehe

      Padam
  3. bnyak jugak anime yg imantizz minat.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. anggap ja nie penangan duduk umah time f.1 sampai f.3 + jadi kawan adik yang muda 3 tahun + tak ada aktiviti nak buat dekat umah time cuti..^_^

      Padam

Nak Hadiah ?