Sabtu, 20 Oktober 2012

1st Giveaway by me

Assalamualaikum semua..


klik banner untuk join

Sebenarnya imantizz tak tahu nak buat apa bila 'online'...nak update blog,tak ada benda best yg nak di'mengarut'kan.Last sekali,tengok ada GA,join ja lah...^_^...Mana tau,boleh dapat kawan2 baru kan?

GA nie dibuat oleh seorang blogger bakal lawyer...lawyer tu...emm,baru 19 tahun.Kiranya muda dari imantizz setahun...* hai adik! ^_^

Sapa2 yg rajin,dah tak tahu buat apa,join lah ya? Kita sama2 meriahkan GA dia...

Itu saja..

p/s : 'mood' raya haji semakin menghampiri...^_^

Rabu, 17 Oktober 2012

Menjemput Bidadari-Epicentrum


rasa nak tumbuk2 ja en.truper tu bila dia cakap 'Menjemput Bidadari' buat dia ngantuk...belasah baru tau kot...^_^



Menjemput Bidadari

imantizz dah try cari mtv Menjemput Bidadari tapi bila cari dekat Youtube,imantizz jumpa yg nie ja...dan sewaktu dengannya..

best dengar lagu nie..serius tak jemu langsung...imantizz jumpa lagu nie dalam Versus karya Hlovate..

p/s : Ya Allah,moga aku dan muslimah2 lain adalah 'bidadari' itu...
buat en.truper,cik imantizz tak tumbuk lah...may Allah bless u...^_^


Selasa, 16 Oktober 2012

1st Giveaway by Wani Izzati

Assalamualaikum semua..


klik banner untuk join GA nie

imantizz dengan penuh kerajinan jalan2 malam nie..alhamdulillah,line internet agak laju..^_^..imantizz terjumpa GA yg dibuat oleh Wani Izzati nie.Dia tua setahun dari imantizz ja..kira pangkat 'kakak' lah nie..hehehe..hadiah2 GA mnarik jugak tapi yg paling utama imantizz join nie sebab imantizz nk tambahkan kawan..nak eratkan silaturrahim..

nak tengok hadiah dia tak?


cute2 ja...hehehe..ehem,buat pemilik GA,imantizz dah follow blog awak..angka giliran,248..^_^..imantizz boleh follow blog ja..imantizz tak leh nak like fb page sebab imantizz tak ada fb..sori ya? ^_^

btw,sapa yg ziarah blog imantizz nie,kalau kelapangan,join lah ya? tarikh tutup 26 Oktober nie..sempat lagi..^_^..kita boleh sama tambahkan kawan..

p/s : cik Edo,join lah ya?

Sabtu, 13 Oktober 2012

Cinta...perasaan yang pelik kan?


tanah kenangan imantizz

Err...cinta tu perasaan yang pelik kan? Bila kita inginkannya,perasaan tu langsung tak ada.Sampai kita kena paksa diri untuk cari.Tapi,bila kita langsung tak terfikir,perasaan tu akan segera menganggu kita.Malah,macam ada tali yang ikatannya teramat kuat.Cinta tu...memang anugerah yang kita langsung tak terduga kan?

Tapi,tak ada hukum dekat dunia nie yang kata orang yang kita suka mesti sukakan kita balik.Dan bila hasrat hati kita ditolak,kita patut redha sambil tu fikir positif,'Allah nak bagi aku seseorang yang lebih baik dri si dia'.
Ditolak dan menolak.Dua benda yang berbeza dari perbuatan atau sebutan tapi hasratnya tetap sama,iaitu cinta.Cinta nie banyak makna,banyak pengertian...

Semua tu pengalaman imantizz.Betul kata orang,pengalaman memang mendewasakan kita,mengajar kita jadi lebih matang.Mengajar kita betapa indahnya hidup selepas terluka.Betapa indahnya hidup yang mulanya kita menangis bagai nak luruh jantung,sekarang kita mampu tersenyum ceria menjalani hidup yang mendapat.

Segalanya indah walaupun cinta tu perasaan yang pelik.Apa yang Allah rencanakan memang cantik.Lengkap,teratur..Allah memang pemilik cinta yang abadi..

p/s : terpengaruh dengan cik Edo rasanya,imantizz asyik dengar 'Menjemput Bidadari' setiap masa.Love indie + nasyid..^_^

Selasa, 9 Oktober 2012

# Indah Tanpa Kata 10 #


bila tengok gambar nie,terus aku teringatkan pertanyaan seorang kakak yang bagi aku amat prihatin dengan aku sebagai adik.Kakak tu bakal bernikah dengan bakal zaujnya hujung tahun nie...

" bila nak nikah?"

tersentap jugak bila disoal macam tu tapi,aku buat 'cool' ja..tenang..

jawapan yang aku bagi dekat kakak tu,biarlah menjadi rahsia aku,kakak tu dan Allah...

Emm,Kami Berdating...Best!

Assalamualaikum semua! Harap semua sihat.Penat imantizz hari nie...keja banyak yg kna uruskan.Kena uruskan bayaran BB,pos segala dokumen ke Tanjung Malim,penat kot...huhuhuhu.Cuaca dekat Sungai Petani sekarang pulak tak menentu kot.Semalam hujan,tapi hari nie ok kot...hehehe..

Btw,imantizz nak cerita pasai dating 2 hari lepas.Tak basi lagi kan? hehehehe...


 bila tengok gambar nie,dapat agak tak sapa yang dating dengan imantizz?

Nak tau sapa dating dengan imantizz? Shh...biarlah rahsia..hehehehe.Yang pasti bukan lelaki.Dating dengan 'mahram'...^_^.Sebenarnya,dating kami berdua bersebab.Dating kami sebab kami nak serbu PC Expo.Nak cari barang2 untuk laptop.Bila nak berdating tu,memang rancang macam2 kot.Nak pakai baju apa,nak tengok movie apa,nak makan apa.Segala2nya dirancang dan alhamdulillah,90 % ikut perancangan.Yang lain2,kiranya perancangan yang tergendala tu,kami tolak tepi.Tak sempat.Kami nie kalau keluar memang macam nak habiskan sehari.Nak buat aktiviti dari selepas Subuh,sampai lepas Isyak.Macam2 yang terlintas dekat kepala otak.Tapi,kami cepat2 sedar dan kembali ke alam nyata..hehehe.

Ok,kami mulakan dating kami dengan sampai di Village Mall a.k.a VM,salah satu tempat membeli belah dekat SP nie.Bagi imantizz dan 'dating partner',Cik Edo,VM bukan tempat kesukaan kami sebab VM tak ada kedai buku yang boleh kami jadikan tempat 'wajib singgah'.Tapi tak dinafikan VM adalah tempat tumpuan mana2 pameran ataupun 'road tour' apa2 saja.Mungkin sebab tempat dia luas dan cantik.

Balik pada cita dating kami,kami sampai di VM dalam pukul 11.00 pagi dengan kereta.Dulu,ayah yang hantar tapi sekarang,naik kereta sendiri.Anggap diri sendiri dah besar..hehehehe.Pinjam kereta m.lang..bukan apa,dah ada lesen,pi sendiri la.Tak payah susahkan orang lain.Salah satu perancangan kami iaitu berjanji pakai baju kurung berjaya.Cik Edo pakai baju kurung warna oren + putih,imantizz pakai baju kurung kuning air + coklat muda.Tapi,kami tak ambik gambar berdua pun..tak terfikir pun nak bergambar segala bagai.Mungkin kami tak suka ambik gambar sendiri kot..^_^

Sampai saja di VM,kami terus terjah panggung wayang.Dah jadi macam wajib plak...=_=..Mulanya nak tengok cita Hantu Kapcai,tapi tak ada dalam jadual.Yang ada pun,cita Ngorat..huhuhuhu...tak jadi nak tengok Izzue Islam..huhuhuhu..kenal Izzue Islam? Tak kenal? Tanya pak cik Goggle...hehehehe.Last sekali,kami tengok cita Hotel Transylvania...betul ka aku eja nie? Best jugak..^_^




Tutti Fruitti...Cik Edo belanja..arigato! ^_^

Lepas beli tiket wayang,kami serbu Tutti Fruitti.Dah la imantizz tak sarapan,tak pasai2 ais krim jadi pengganti nasi goreng.Jangan ditiru aksi ini di rumah...hehehehe

Lepas singgah di Tutti,kami terus jalan2 dekat PC Expo,dan cari barang yang kami nak beli.Cik Edo beli banyak benda jugak.Dia beli dakwat printer dan apa lagi ntah...imantizz rembat Cik tikus warna biru muda dan 'keyboard skin protecter'..mak dok berleter,keyboard laptop tak ada pelindung...takut habuk masuk..mak prihatin tu...hehehe..Lepas pusing2 PC Expo,kami masuk Pizza Hut,macam yang dirancangkan jugak.Tapi,tak ada tempat kot waktu mula2 masuk tu.Kami masuk,keluar dalam 2 3 kali.Sampai orang2 yang makan dalam PH tu tengok kami la..malu,huhuhuhu..lepas ronda 2 3 kali,baru kami dapat yang sepadan dan ada privasi...hehehe


yang pakai baju kurung corak batik tu la imantizz..^_^

Cik Edo mengidam nak makan...=_="


pizza imantizz...nice!

gambar dari blog Cik Edo


imantizz pilih masala supreme..tapi tak semacam yg ada dalam gambr...huhuhuhu

Tapi,buat pertama kali,imantizz rasa nie la dating paling best dengan Cik Edo.Kami asyik makan,bercerita macam2...dan yang paling best sekali,makanan yang kami pesan licin..tak ada yang terbuang langsung.Selalunya makanan mesti terbuang bila dating ataupun keluar dgn kawan2 lain..



Cik Edo_imantizz


Buat my dating partner,Cik Edo,

Terima kasih,best sangat2 keluar dating dengan hg..,kongsi,bersembang2 dgn hg,bergelak dgn hg..nanti kita keluar lagi..kita selesaikan 'perancangan' yang tak terlaksana lagi..emm,lepas nie kita pi Amanjaya Mall plak..hehehehe...ronda2 kedai buku..n aku belanja hg makan pulak..^_^..love u until Jannah..

p/s : serius,bila sampai umah ja,kepala aku pening..penat drive kot..tapi,it's nice! sweet momento...hahaha

Ahad, 7 Oktober 2012

Rabu, 3 Oktober 2012

# Indah Tanpa Kata 9 #
















masing2 sedang mengejar cita2..aku? aku bakal mengejar cita2 macam depa..

p/s : rindu dekat adik dgn abg...

Nak Hadiah ?