Selasa, 11 Jun 2013

Buasir Otak Contest Gila # 4: 110 Juta Kenangan


Anggaplah nie GA pertama imantizz sertai masuknya tahun 2013.Serius,tahun nie,imantizz tak join mana2 pun GA.Rasa malas,dan berdaya nak 'update' cita ja...hehehe.Blog Buasir Otak nie imantizz selalu jenguk jugak..sampai letak dalam senarai blog kot.Senang nak ziarah...hehehehe.

Ok,mari kita tumpukan pada syarat2 penyertaan GA 'owner' blog tercenta nie.'Owner' blog nak peserta dia follow blog.Ok,imantizz memang dah follow.Tapi,tang FB tu imantizz tak ada.Blog nie ja 'harta pusaka' yg ada..hehehe.Pasai syarat2,dah kira lepas ya en.owner? ^_^

Ada 3 soalan yg agak unik,dan mari kita jawab..hehehe..


                        Pada usia berapakah yang anda paling suka sepanjang kehidupan anda?

Usia ya? emm...imantizz paling suka time umur 15 tahun..serius sangat2 suka walaupun banyak jugak peristiwa berlaku waktu tu...sedih + gembira + hati berbunga2 + semangat berkobar2 + cinta pertama berputik + transform jadi seorang Muslim yg 'sebenar2nya' = umur 15 tahun



taekwondo

imantizz anggap taekwondo nie salah satu cara nak hilangkan tekanan...bila boleh sarung uniform taekwondo nie even pakai seluar putih dan t-shirt,rasa lega sikit otak...dan pernah sekali kot,waktu kawan2 dok 'struggle' untuk trial PMR,imantizz boleh ja relaks berlatih untuk kejohanan Taekwondo peringkat daerah...alaa,trial ja pun...hehehehe




rindu nak kena denda...lari keliling gelanggang tenis sekolah

jatuh cinta pun time umur 15 tahun jugak....bukan cinta monyet yang alaa2 -hensemnya dia-berkenan dekat hati-dia tak suka aku tapi aku suka dia-aku benci dia sebab dia tak suka aku-...yang nie memang suka betul2 tapi simpan dalam hati sebab tahu,waktu umur 15 tahun tu teramat muda untuk berterus-terang..


dan alhamdulillah,en.truper jadi penjaga,kawan baik,abang yang melindungi imantizz lepas beberapa tahun tu..padahal sebelum tu rasa takkan jumpa dia dah lepas pindah sekolah...mungkin jodoh kuat..moga Allah kekalkan hingga akhir hayat...


berubah ke arah kebaikan...tak pernah nak jangka imantizz akan berubah macam sekarang..mungkin Allah nak tujukkan kebesaran yang imantizz tak pernah nampak atau tahu sampai la umur 15 tahun...

       Apakah kenangan zaman silam (manis atau pahit) yang anda paling ingat sampai sekarang?

mandi dalam kolam buatan sendiri time bulan puasa..waktu tu dalam darjah 5,puasa pun tak tahu pucuk pangkal lagi..dah panas sangat,terus ajak adik mandi + berendam dalam kolam buatan sendiri..sangat2 best..kolam tu buat dari plastik besar dan buat bingkai dia dari 2 batang kayu bulat yang agak besar..yang tak ada kayu tu,pandai2 sendal dengan batu..nak elakkan air yang bertakung dari bocor,lepas tu isi air,dan berendam...sampai sekarang rasa nak buat lagi ja walaupun dah besar...hehehehe...tak sangka dulu otak sorang2 kreatif...hahahaha

Kalau anda diberi pilihan untuk kembali ke zaman silam, ke zaman manakah yang anda mahu pergi dan apakah yang anda ingin perbetulkan atau ubah sekiranya ada?

tahun 2004..waktu tu umur baru 12 tahun dan imantizz ada bela arnab warna putih..oleh sebab imantizz nak exam UPSR,ayah bagi kawan dia jaga arnab imantizz...kalau boleh ubah,imantizz akan halang ayah dari bagi arnab tu dekat kawan ayah,nak jaga arnab tu jugak..ayah bukan bagi jaga,tapi bagi terus kot...sampai hati ayah...huhuhuhuhu...

tahun 2007...time kena belasah waktu kejohanan taekwondo...rasa nak belasah balik orang yang belasah imantizz tu...tapi ok jugak dapat gangsa untuk sekolah..^_^

TARIKH TUTUP PERADUAN : 15 JUN 2013,SABTU,11.59 MLM

p/s : semalam termimpikan pasal taekwondo..rindunya...=_="

9 ulasan:

  1. goodluck untuk contest ni.
    saya pernah masuk taekwondo juga, tapi sampai tali pinggang kuning je. lepastu tak join terus dah.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya ke? rugi la masuk sekjap...saya pun sampai tali pinggang biru muda..insya-Allah,nak dapatkan sampai hitam nanti...^_^

      Padam
  2. Huhu , Teringin nak blajar taekwondo :3
    Singgah dari GA sama , Good Luck , Jom baca cerita Isyah pula .

    http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. belajar la..berguna..hehehe

      dah follow!

      Padam
  3. xsangka kreatif buat kolam sendiri

    nice story... nak join lah
    amal follow sini

    jum join GA ni
    RM100X2PEMENANG
    http://sayacikamal.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-zakieazid.html

    BalasPadam
  4. Dari GA yang sama. Done follow you, follow me back ok?:)

    dear,my stowy here
    http://ceritasamofa.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  5. done follow # 143

    bw dari segmen sama :)

    follow me back ^_^

    http://www.kanvasdakwat.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  6. kata soalan pha is menarik kan? kalau mcm tu, pha is tag imantizz_truper la...

    http://pening-pala.blogspot.com/2013/06/questions-from-aina.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. insya-Allah,km siapkan dalam masa terdekat...sibuk dgn dunia sendiri sekarang nie...hehehehe

      Padam

Nak Hadiah ?